Personvernerklæring og informasjonskapsler

Denne erklæringen for personvern og informasjonskapsler gjelder når du besøker vår hjemmeside www.pragroup.no. Det er PRA Group Norge AS, PB. 9137 Grønland, 0133 Oslo som eier nettsiden og er ansvarlig for behandling av dine personlige data.

Da PRA Group Norge AS (PRA) overtok kravet ditt og tok kontakt med deg første gang, sendte vi deg samtidig informasjon om hvordan vi behandler og beskytter dine personopplysninger, dine rettigheter og retten til å klage. Denne informasjonen gjelder også for hvordan vi behandler dine personopplysninger når du bruker nettsiden, les vår melding om behandling av personopplysninger her.

I denne personvernerklæringen vil PRA, alene eller sammen med et annet konsernselskap (PRA Group), bli kalt “vi”, “oss” eller “våre”.

For oss er det viktig at vi behandler dine personopplysninger trygt og at vi beskytter ditt privatliv. Derfor behandler vi alltid dine personlige opplysninger riktig og i samsvar med gjeldende lover.

Vi er forpliktet til å sikre at personvernet ditt er beskyttet når du besøker og bruker nettstedet vårt eller når du kommuniserer elektronisk med oss.

Denne personvernerklæring sammen med melding om behandling av personopplysninger, gir deg informasjon om hvordan vi samler inn, registrerer og behandler dine personopplysninger. Personvernerklæringen kan bli oppdatert og derfor ber vi deg lese denne hver gang du besøker nettstedet vårt.


Informasjon vi kan samle inn

Vi samler inn og behandler følgende personopplysninger:

  • Personlige data og annen informasjon mottatt fra deg eller tredjepart, der du enten selv eller via tredjeparten har godkjent at vi behandler informasjonen, du har besvart en henvendelse eller undersøkelse, eller på annen måte reagert på forespørsler på nettsiden.
  • Når du besøker nettsiden vår vil informasjon om ditt besøk på nettsiden bli registrert, som for eksempel din IP-adresse, nettleser, geografisk plassering og sider om oss som du besøker.

Vi viser til melding om behandling av personopplysninger her.


Spesifikke kategorier av personopplysninger

Visse kategorier av personopplysninger anses å være ekstra følsomme. Dette er for eksempel opplysninger om rasemessig eller etnisk opprinnelse, politisk, religiøs oppfatning eller livssyn, fagforeningsmedlemskap og opplysninger om helse- eller seksuelle forhold (såkalte sensitive personopplysninger).

Sensitive personopplysninger behandles under forutsetning av at opplysningene er relevante for saksbehandlingen, og at de er nødvendige for å opprette, avgjøre, utøve og forsvare våre rettslige krav. Inkasso er en oppgave av offentlig interesse og er lovregulert i inkassoloven av 13. mai 1988 nr. 26. Rettslig grunnlag foreligger for å behandle dine personopplysninger, også de sensitive, selv om du ikke har gitt ditt samtykke.

Vi kan dele personopplysningene med andre selskaper i PRA-konsernet. Hvis vi deler sensitive personopplysninger med tredjeparter, må det foreligge et rettslig grunnlag eller samtykke fra deg.

Hvorfor behandler vi dine personopplysninger?

Vi behandler dine personopplysninger i samsvar med vår personvernerklæring og i følgende tilfeller:

  • For å kommunisere med deg og sikre trygg identifisering.
  • For å foreta analytiske vurderinger av din betalingsevne.
  • For å innfordre kravet, opprette betalingsordninger og overvåke din gjeld.
  • For å få en bedre forståelse for din situasjon.
  • For å sikre oppfyllelse av kravet til god inkassoskikk og sikre oppfyllelse av dine rettigheter.
  • For å forhindre svindel, hvitvasking av penger og andre kriminelle aktiviteter.

Når du ønsker at vi kontakter deg og du oppgir ditt navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse eller kontaktinformasjon til din fullmektig/verge/annen representant, har du samtykket til at vi bruker denne kontaktinformasjonen når vi kontakter deg.


Sikkerhet ved behandling av dine personopplysninger

Overføring av informasjon via internett er ikke helt sikkert, og vi kan ikke garantere for sikkerheten til alle opplysninger du sender til oss elektronisk. Overføring av slike opplysninger skjer derfor helt på egen risiko. Vi vil ta alle rimelige tekniske og organisatoriske tiltak for å sørge for at dine personopplysninger behandles og lagres sikkert på våre servere og i samsvar med denne personvernerklæringen, melding om behandling av personopplysninger og gjeldende lovgivning.


Hvem deler vi dine personopplysninger med?

Dine personopplysninger kan deles med andre selskaper i PRA-gruppen.

Vi kan også dele dine personopplysninger i følgende tilfeller:

  • Til potensielle kjøpere av vår virksomhet eller våre fordringer (porteføljer) og deres rådgivere.
  • Til myndigheter for å forhindre hvitvasking, bedrageri og andre kriminelle aktiviteter.
  • Til tredjepart vi er pålagt å dele informasjon med i egenskap av databehandler.
  • For å beskytte og håndheve våre rettigheter.
  • Når vi er pålagt dette i henhold til gjeldende lovgivning.
  • Til andre tredjeparter som for eksempel kredittopplysningsbyrå og offentlige myndigheter (namsmann, forliksråd, domstoler, tinglysingsmyndigheter)

Overføring av data til tredjeland utenfor EU / EØS (Det europeiske økonomiske samarbeidsområde)

Dine personopplysninger kan overføres til tredjeland, enten gjennom PRA eller tredjepart, for behandling, lagring eller andre relaterte formål. Vi overfører bare personopplysninger til land utenfor EU / EØS som har et beskyttelsesnivå som tilsvarer personlovgivningen i EU / EØS, eller har tilstrekkelig personvern etter gjeldende personvernlovgivning.


Behandling av tredjeparts personopplysninger

Hvis du gir oss personopplysninger knyttet til en annen person, bekrefter du samtidig at du er autorisert til å handle på vegne av den personen, og at du har informert den berørte personen om PRA og formålet med behandlingen av hans / hennes personopplysninger.


Dine rettigheter

Personvernforordning (EU) 2016/679 (GDPR) gir deg visse rettigheter:

Du har rett til å få tilgang til personopplysningene vi har lagret om deg. Når vi mottar forespørsel fra deg, har vi en måned fra dato vi mottok forespørselen til å gi deg den etterspurte informasjonen. Ved behov kan denne perioden forlenges med ytterligere to måneder.

Hvis informasjonen vi har om deg er feil, har du rett til å få denne rettet dersom det foreligger hjemmel for dette. Du kan fremsette en forespørsel om å få slettet dine personopplysninger når det foreligger rettslig grunnlag for dette. Du har rett til å slette eller begrense dine registrerte personopplysninger dersom formålet med behandlingen ikke lenger er tilstede, eller det ikke lenger foreligger andre rettslige grunnlag for vår behandling. Når vi behandler dine personlige opplysninger på grunnlag av ditt samtykke, kan du når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å varsle oss.

For mer informasjon om dine rettigheter som følger av personvernforordningen (GDPR), se vår melding om behandling av personopplysninger her.

Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss angående dine rettigheter, har spørsmål eller klager angående vår behandling av dine personopplysninger, vennligst se kontaktinformasjonen på slutten av dokumentet. Av hensyn til sikkerheten og for å beskytte dine personopplysninger, kan det være nødvendig for oss å be om ytterligere informasjon for å sikre og bekrefte identiteten til den som ber om informasjonen.


Tredjeparts websider

Når du besøker nettstedet vårt, kan du navigere til andre nettsteder som ikke eies av oss (tredjeparts websider). Tredjeparts nettsteder kan bruke sine egne informasjonskapsler, behandle og be om personopplysninger eller annen informasjon. Selv om vi har en lenke på nettstedet vårt betyr det ikke at vi opptrer som representant eller tar ansvar for tredjeparts nettsteder. Vi har ingen kontroll over deres behandling av personopplysninger og tar ikke noe ansvar for denne. Du bør alltid lese vilkårene og personvernreglene som finnes for den nettsiden du til enhver tid besøker for å sikre behandlingen av dine personlige opplysninger.


Webserver logger

Vi kan samle inn bestemt informasjon automatisk og lagre den i loggfiler for statistiske formål. Disse loggfilene inneholder standard informasjon samlet av webservere, for eksempel klientens IP-adresser, nettlesertype, Internett-leverandør (ISP), operativsystem, etc. Denne informasjonen brukes kun av PRA Group Norge AS og PRA-konsernet og blir ikke distribuert eller solgt til en tredjepart. Vi bruker denne informasjonen til å analysere trender, administrere nettsiden og samle demografisk informasjon om nettstedbrukerne i sin helhet.


Hvordan vi bruker informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Noen er nødvendig for å kunne bruke nettstedets fulle funksjonalitet, mens andre blir brukt til å forbedre brukeropplevelsen og forenkle navigasjon på nettstedet.

Som mange andre nettsteder, bruker også vi informasjonskapsler for samme formål som nevnt over. Bruk av informasjonskapsler betyr ikke at vi får tillatelse eller tilgang til din enhet eller informasjon om deg, bortsett fra det du aktivt deler med oss.

Du kan velge å godta eller avslå bruk av informasjonskapsler. De fleste nettlesere er forhåndsinnstilte for å godta informasjonskapsler automatisk. I nettleseren kan du vanligvis endre måten informasjonskapsler håndteres, slik som å alltid akseptere informasjonskapsler, varsle deg når informasjonskapsler blir brukt eller aldri bruke informasjonskapsler. Hvis du velger å ikke godta informasjonskapsler, kan det forhindre deg i å utnytte nettstedet fullt ut, og du kan miste noe av funksjonaliteten til nettstedet som følge av dette. Hvis du ønsker å fjerne informasjonskapsler som allerede er registrert på enheten, kan du se instruksjonene til din nettleserleverandør.

Mer informasjon om informasjonskapsler og administrering av disse finner du på nettvett.no

Informasjonskapsler vi bruker:

Google Analytics

Vi bruker nettanalysetjenesten Google Analytics for å kunne spore bruk av løsningen og forstå våre brukeres behov. IP-adressen din blir anonymisert slik at du ikke kan bli identifisert og dataene sendes kryptert til Google Analytics.

Google Analytics sin personvernerklæring finner du her


Vår kontaktinformasjon:

PRA Group Norge AS
PB.9137 Grønland
0133 Oslo
E-post: kundeservice@pragroup.no
Telefon: 24 10 31 50

Har du spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte vårt personvernombud:

E-post: personvernombud@pragroup.no

Klageadgang

Du kan klage til Datatilsynet dersom du ikke er fornøyd med våre svar eller mener vi behandler personopplysningene dine i strid med personvernlovgivningen. Mer informasjon om Datatilsynet og klageadgangen finner du her

COPYRIGHT © 2018 PRA GROUP NORGE AS. ALL RIGHTS RESERVED.

X
PRA Group benytter cookies (informasjonskapsler) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Fortsetter du å bruke siden anses dette som at du aksepterer bruk av cookies. For flere detaljer, vennligst les vår personvernerklæring